NYHETER 2021-10-15 KL. 16:10

Parasportare fick testa triathlon i Rottne

Av Hans Nilsson

Parasportare fick testa triathlon i Rottne
Arrangörsklubbens Annki Sjöstrand återvänder efter en provtur på armcykeln i samspråk med projektledaren Camilla Oldberg.

ROTTNE. Brittatorps TK och Svenska Triathlonförbundet gav i förra vecka parasportare möjligheten att prova på paratriathlon i Rottne. Nästa kommer det nämligen att finna en paraklass i Vidingehem Triathlon.
Just nu pågår ett projekt som drivs av Svenska Triathlonförbundet som heter Triathlon för alla. Projektet kommer pågå i tre år och har som syfte att etablera paratriathlon runt om i Sverige.
– Vi vill göra triathlon tillgängligt för fler, säger Camilla Oldberg som är projektledare.

Som en del i projektet bjöd Brittatorps TK in personer med funktionsnedsättning genom Parasport Småland och Rullegruppen i Växjö till en träff där man fick möjligheten att bland annat prova handcykel och köra racerrullstol.
Träffen anordnades på Rottne Industris utbildningslokaler och det var många som uppskattade möjligheten. Så pass att de redan där och då anmälde intresse för att ställa upp i paraklassen i nästa års Vidingehem Triathlon.
– Det känns som vi satt bollen i rullning nu och hoppas på flera paratriathleter på startlinjen nästa år, varmt välkomna sista lördagen i augusti, säger Evert Sjöstrand, sekreterare i Brittatorps TK.

Brittatorp var en av de första föreningarna som anmälde intresse i projektet Triathlon för alla.


Anders Jönsson