NYHETER 2020-10-18 KL. 18:32

Ordföranden lyrisk över Club Lions: ”Fantastiska idésprutor”

Av Hans Nilsson

Ordföranden lyrisk över Club Lions: ”Fantastiska idésprutor”
Ola Jönsson, ordförande i Alvesta SK, är mycket glad för det arbete ASK Club Lions och marknadsgruppen gör för föreningen. Foto: Pressbild

ALVESTA. Ola Jönsson, ordförande i Alvesta SK, är lyrisk över det arbete ASK Club Lions och marknadsgruppen gör för föreningen.
- De är fantastiska idésprutor, de är loket som drar hela föreningen vidare, säger Ola Jönsson.
Det är ingen tvekan om att corona har skapat en viss oro i många föreningar i Sverige, så även i Alvesta SK.
Frågan är hur det ska gå med ekonomin när publiken inte får ta plats på arenorna. Därför är det inte så konstigt om ordföranden i ASK, Ola Jönsson, ser marknadsgrupp och ASK Club Lions som lite av räddare i nöden.
- Alvesta SK har en bra grund att stå på redan. Föreningen har ett starkt stöd i hela samhället och på bygden och vi har en stabil ekonomi, även om den är mycket liten, förklarar Ola Jönsson och fortsätter:
- Men utan Club Lions och marknadsgruppen hade det inte varit så smidigt för ASK nu. Tack vare dem ser vår framtid mer stabil ut. De ser möjligheter och hittar lösningar istället för de hinder som finns nu i corona.
- Tack vare dem kommer vi att på sikt få en ännu större bredd, en bredare bas ekonomiskt och en större anknytning till medborgarna och näringslivet. Det är ju de som drar föreningen vidare.
Ola Jönsson påpekar att ASK Club Lions och marknadsgruppen är en del av Alvesta SK, men de jobbar helt ideellt.
- Vi har inte den ekonomin att vi kan ge dem lön för det arbetet de gör. Men Ronny Hansson och Christian Karlsson sitter ju dessutom i styrelsen i ASK, och de är fantastiskt drivande i föreningen, säger Ola Jönsson.