NYHETER 2020-10-20 KL. 18:33

Nye vd:n för Allbohus: ”Stora satsningar på renoveringar”

Av Hans Nilsson

Nye vd:n för Allbohus: ”Stora satsningar på renoveringar”
Stefan Blomkvist är ny vd för Allbohus. Han har tidigare bland annat varit vd för det kommunala fastighetsbolaget VÖFAB i Växjö kommun. Foto: Privat

ALVESTA. Stefan Blomkvist har utsetts till ny vd för kommunala bostadsbolaget Allbohus. Han tillträder på posten den 1 november.
- Vi planerar för stora satsningar på renoveringar och underhåll i vårt fastighetsbestånd, vi börjar med Haga, Ängen och Söderbacka, säger Stefan Blomkvist.
Stefan Blomkvist har egentligen redan testat att vara tillförordnad vd för Allbohus sedan i juni. Han ersatte då Thomas Ottosson som lämnade vd-posten i somras.

Samtidigt som rekryteringsprocessen har pågått för att hitta en ny vd har Stefan Blomkvist haft ett interimanställning som tillförordnad vd för Allbohus.
Under de här månaderna har han fått veta en hel del om bolaget, de anställda och framtida projekt.
- På det här sättet har vi fått känna på varandra, det är bra att göra så. Personalen är engagerad och det är mycket positivt på gång i Alvesta med mycket byggnationer, säger Stefan Blomkvist.
- Sedan gillar jag att vara på landsbygden och i mindre orter, det blir mer närhet till invånarna. Så jag sökte jobbet som vd under tiden jag var tillförordnad vd och fick det, och det känns jättebra.

Han har tidigare varit vd för det kommunala fastighetsbolaget VÖFAB i Växjö, affärschef för bygg- och fastighetsutvecklingsföretaget NCC, vd för det kommunala fastighetsbolaget.
Vidingehem i Växjö. De senaste tre åren innan han blev vd för Allbohus var han arbetschef på byggkoncernen Serneke.
Han har också stor erfarenhet av säkerhetsbranschen där han jobbade på Securitas i Växjö i flera år och dessutom var egen företagare. Nu ska han leda Allbohus och han ser stora möjligheter.
- Jag trivs med att vara ledare, att skapa ett lag och en gemenskap och att få framgång. Vi jobbar mer som en koncern i Allbohus och är delaktiga med många aktörer. Nu hoppas jag att vi kan upphandla olika system och exempelvis kontorsmaterial gemensamt med Alvesta kommun för att få större volymer och bättre priser, berättar Stefan Blomkvist.
- Men samtidigt är det viktigt att måna om människan, det är den största resursen vi har, lägger han till.

Nu väntar inventeringar av Allbohus fastighetsbestånd.
- Vi planerar att göra stora satsningar på underhåll och renoveringar i våra fastigheter. Utmaningarna där handlar om ekonomin, säger Stefan Blomkvist.


hans nilsson