NYHETER 2020-5-16 KL. 14:16

Nybe storsatsar i Växjö: ”Vi har redan fullt upp med jobb”

Av Hans Nilsson

Nybe storsatsar i Växjö: ”Vi har redan fullt upp med jobb”
Det är på Hjalmar Petris Väg i Växjö som Nybe AB har sitt kontor. Nybe är ett byggentreprenadföretag som nu etablerar sig i Växjö. - Det byggs mycket i Växjö och då vill vi vara med, säger Joachim Andersson, platschef på Nybe i Växjö. Foto: Nybe AB

VÄXJÖ. Nybe AB med huvudkontor i Eneryda i Älmhults kommun är ett byggentreprenadföretag på stark frammarsch. Nu väljer man att etablera sig i Växjö.- Det byggs mycket i Växjö och då vill vi vara med, vi söker flera duktiga snickare nu, säger Joachim Andersson, platschef på Nybe i Växjö.
Det är på Hjalmar Petris Väg 48 som Nybe AB har sitt kontor. Där kommer en arkitekt att sitta och jobba om några veckor.
Det blir både ett kontor och ett showroom för besökare och en plats man kommer att utgå ifrån, enligt Joachim Andersson.

Nybe är en totalentreprenör för byggprojekt från idé till verklighet. Man ser att Växjö är en passande marknad för den här typen av projekt.
- Vi har redan fullt upp med jobb i Växjö. Vi erbjuder ombyggnad, tillbyggnad och nyproduktion av bostäder och vi vill bygga lösvirkeshus, förklarar Joachim Andersson.
- Inom ett och ett halvt ska vi ha flera anställda på plats i Växjö. Nu söker vi snickare, men det är oerhört svårt att hitta duktiga snickare nuförtiden, lägger han till.

Nybe grundades 1964 av Gösta Nyberg och Harald Bengtsson i Eneryda. Idag drivs koncernen av Mathias Bengtsson, Haralds son, med huvudkontoret i Eneryda.
Nybe är verksamma i hela södra Sverige. Företaget har utvecklats till en etablerad byggentreprenad för både större och mindre projekt, industrier, villor och renoveringar. Man har även ett komplett byggvaruhus i Eneryda och kompetens inom byggnation, projektledning/planering, VVS och plåtslageri
Inom koncernen jobbar totalt ett 50-tal anställda på Nybe Byggentreprenad, Nybe Handel, Vislanda Rörtjänst och Nybe Plåt.
Man öppnade dessutom Design Bygg&Bo i Älmhult 2019 där man har samlat alla koncernens tjänster på en och samma plats ihop med Greenery Studios.




hans nilsson