NYHETER 2021-11-26 KL. 15:55

Ny friskola startas i Arenastaden

Av Hans Nilsson

Ny friskola startas i Arenastaden
Prolympia startar en idrottsskola via Arenastaden i Växjö med plats för 336 elever. Det är Nivika som bygger den nya skolan åt Prolympia i Nivika center på Arenastaden. Foto; Pressbild

VÄXJÖ. Friskolan Prolympia startar en idrottsskola via Arenastaden i Växjö med plats för 336 elever. Det är en högstadieskola som kommer ha nära samarbete med olika idrottsföreningar i Växjö - och det är Nivika som bygger den nya skolan åt Prolympia i Nivika center på Arenastaden.
Prolympia och Nivika har tecknat ett långsiktigt avtal om en ny idrottsskola i Nivika center på Arenastaden. När den är fullt utbyggd och det är dags för skolstarten i augusti 2023 kommer skolan att inrymma 336 elever fördelat på 12 klasser.

Prolympia riktar sig till idrottsintresserade ungdomar i årskurs 7-9 i Arenastaden. Skolan kommer bedrivas i nära samarbete med Växjös olika idrottsföreningar med målet att skapa optimala förutsättningar att kombinera skola och idrott.
”En idrottsstad som Växjö behöver en riktig idrottsskola på högstadiet. Att vi får bästa tänkbara lokaler, samt haft ett riktigt bra samarbete med fastighetsägaren Nivika och kommunen gör att detta känns fantastisk bra, säger Henric Lilja Idrott & Marknadsansvarig på Prolympia”.
Stefan Angeskog, fastighetschef Nivika i Växjö, anser att lokaliseringen är perfekt för en idrottsskola.
- Detta projekt kommer tillföra arenastaden ytterligare en dimension. Både planlösningen och byggnationen har arbetats fram tillsammans med Prolympia - en helt igenom positiv process med lyckats resultat, säger han.
Prolympia har skolor på flera orter i landet. Konceptet bygger på att pedagogik i kombination med idrott ska lägga grunden för den bästa möjliga kunskapsutveckling hos eleven.

Nivika är ett småländskt fastighetsbolag som förvärvar, förvaltar och utvecklar fastigheter för långsiktig förvaltning i Jönköping, Värnamo, Växjö och på Västkusten. Den 31 augusti 2021 uppgick fastighetsvärdet till 6,9 miljarder kronor.



hans nilsson