NYHETER 2021-7-24 KL. 16:00

Ny bussterminal i Grimslöv

Av Josefin Petersson

Ny bussterminal i Grimslöv
Såhär är det tänkt att den nya bussterminalen ska se ut. Foto: SWECO

GRIMSLÖV. Idag finns det en busshållplats i Grimslöv på Skatelövsvägen, vilken är en trafikerad väg utan säkra passager. Grimslövs busshållplats är välanvänd med många påstigande resenärer. Länstrafiken Kronoberg och Trafikverket har identifierat en funktionell och säker busshållplats i Grimslöv som en av de mest prioriterade att utveckla.
Tanken är att det ska ske en byggnation av en centralt belägen bussterminal med tillhörande cykel- och bilparkeringar. Syftet är att skapa en tillgänglig bussterminal med trafiksäkerhet i fokus. Den nya bussterminalen ska möta bussresenärernas behov och bli tillgänglig för hela tätortens invånare.
Målet är att genom en omdaning av ytorna i centrala Grimslöv skapa en centrerad kollektivtrafik, som bidrar till en förbättrad trafiksituation vid Skatelövsskolan och en genomtänkt gestaltning på platsen.
I samband med utvecklingen av bussterminalen sker följande åtgärder, utveckling av en mer funktionell bussterminal anpassad för användarens behov, ändamålsenlig belysning, grönytor, trygg passage över Myntvägen med farthinder. Samt breddning av vägen och säkerhetshöjande åtgärder på västra delen av Idrottsgatan, vägen görs även om till enbart cykelväg.
Arbetet beräknas påbörjas i augusti 2021 med Skanska som entreprenör.
Josefin Petersson