NYHETER 2021-9-21 KL. 15:00

Lokaltidningen går mot strömmen – satsar redaktionellt

Av Anders Jönsson

Lokaltidningen går mot strömmen – satsar redaktionellt
Lokaltidningen satsar redaktionellt. Josefin Petersson har anställts av Cecilia Petersson för att bevaka Alvesta kommun. Foto: Anders Jönsson

Växjö/Alvesta Lokaltidningen gör en rejäl satsning på journalistiken. En reporter har anställts för att bevaka Alvesta kommun. – Det känns jättekul att kunna göra den här redaktionella satsningen, det kommer bli en bättre tidning med ännu fler gratis lokala nyheter, säger Cecilia Petersson, ansvarig utgivare och vd för Lokaltidningen.
När andra tidningar tvingas att dra ner på antalet journalister och den lokala bevakningen gör Lokaltidningen tvärtom.
– I och med den här satsningen gör vi att det blir fler nyheter och reportage både från Alvesta och från Växjö, säger Cecilia Petersson.
Lokaltidningen Växjö/Alvesta delas ut i samtliga brevlådor i respektive kommun och har totalt 48 450 läsare varje vecka.
– Vi hoppas kunna fånga upp ännu fler läsare med den här satsningen. Lokaltidningen är ju helt gratis att läsa och det tycker jag är viktigt. Det är viktigt att alla kan ta del av lokala nyheter, oavsett ekonomisk situation.
Som läsare kommer du märka av en direkt skillnad.
– Det kommer bli mer redaktionellt utrymme och därmed en tjockare tidning. Vi får också en bättre närvaro i Alvesta.

Lokaltidningen har bara funnits sedan i mars 2019 och har sedan tidigare en journalist anställd.
– Jag är jättestolt, det känns fantastiskt att kunna göra den här redaktionella satsningen och att alla i Alvesta och Växjö får en tidning hem i brevlådan. Det är en viktig demokratifråga.

Det är inte bara i papperstidningen som satsningen kommer att märkas. På lokaltidningenvaxjo.se kommer du också se skillnad.
– Det kommer att bli fler webunika texter, så glöm inte att kika in där, säger Cecilia Peterson.
Den som kommer sköta bevakningen av Alvesta kommun är Josefin Petersson.
– Jag är 22 år gammal och tog examen från journalistprogrammet på Linnéuniversitetet i juni. Efter det har jag jobbat som sommarvikarie här på Lokaltidningen, berättar Josefin.

Josefin Petersson har gedigen lokal erfarenhet av området som hon ska bevaka.
– Jag är född och uppväxt i Vislanda så Alvesta kommun ligger mig varmt om hjärtat. Det är en viktig plats för mig och jag har bra koll på vad som händer.
Vad skriver du helst om?
– Det är lite allt möjligt. Kultur och hockey är stora intressen för mig. Men jag tycker det mesta är intressant, allt som är samhällsengagerande är intressant.

Hur gör man om man har ett nyhetstips?
– Då kan man ringa eller skicka ett mejl, det går bra med vilket som.