NYHETER 2021-9-28 KL. 19:30

Konsultbolaget: Bygg en ny simhall

Av Anders Jönsson

Konsultbolaget: Bygg en ny simhall
Konsultbolaget We Group har kommit med sin rapport och de har kommit fram till att det inte är en god idé att renovera simhallen. Foto: Hans Nilsson

VÄXJÖ. Konsultbolaget We Group har nu kommit med sin rapport angående simhallens framtid i Växjö. Deras slutsats är att det inte går att renovera den befintliga simhallen till ett nytt badhus.
Det var Växjö kommun som beställde en utredning i maj kring simhallens framtid. Uppdraget gick till We Group som är specialister på just badanläggningar.
Nu är utredning klar och slutsatsen är att det inte går att renovera den befintliga simhallen på ett framtidssäkert sätt.
Enligt rapporten så uppfyller inte simhallen dagens krav gällande hållbarhet och tillgänglighet. De menar att det inte blir kostnadseffektivt att renovera den till dagens standars och att den inte är effektivt uppbyggd, något som skulle öka driftskostnaderna.

Däremot tycker de att den går att använda till ”torr” verksamhet, alltså till annat än badhus.
We Group har också tittat på förslaget om att bygga en ny badanläggning söder om den nuvarande simhall. De ser vissa problem med den placeringen. De menar att det är en logistiskt svår plats mellan en sjö, järnväg och motorväg.
– Den externa utredningen ger ett gediget underlag och bra komplement till de utredningar som tidigare tagits fram. Resultatet indikerar tydligt på att vi behöver gå vidare med att undersöka möjlig byggnation på den södra tomten. Men först behöver respektive parti fundera och diskutera hur vi tillsammans kan få till en långsiktighet och hållbar lösning för Växjöborna, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.