NYHETER 2021-6-13 KL. 18:58

Kärnhem bygger bostäder på busstorget

Av Hans Nilsson

Kärnhem bygger bostäder på busstorget
Hösten 2022 börjar Obos Kärnhem bygga en sex våningar hög fastighet för bostäder intill det nya kommun- och stationshuset på den västra delen av stationsområdet. Det här är en vy från sydväst. Illustration: Obos Kärnhem

VÄXJÖ. Hösten 2022 börjar Obos Kärnhem bygga en sex våningar hög fastighet intill det nya kommun- och stationshuset på den västra delen av stationsområdet där busstorget är idag.
Stora byggnationer återstår på västra delen av stationsområdet - från det nya kommun- och stationshuset och bort till Tegnérkyrkogården.
Det är Obos Kärnhem som är byggherre. Man förhandlar just nu med en totalentreprenör för två stora fastigheter på stationsområdet: Bagaget 1 och Resan 1.
- Vi har fått bygglov för Bagaget 1 som ska byggas intill det nya stationshusets entré. I den fastigheten kommer det finns 70 bostadsrätter. På entréplan kommer det finnas lokaler på 600 kvadratmeter för olika verksamheter, men där har vi inte några hyresgäster än, säger Jonas Fransson, projektutvecklare på Obos Kärnhem.
För den andra fastigheten, Resan 1, som ska ligga nära Tegnérkyrkogården har Obos Kärnhem inte ansökt om bygglov än.
- Detaljplanen medger hotell, bostäder och handel i den fastigheten. Men just nu i pandemin är intresset inte så stort för att jobba med hotell, förklarar Jonas Fransson.

HANS NILSSON


Obos Kärnhem ska bygga en sex våningar hög fastighet här intill det nya kommun- och stationshuset på den västra delen av stationsområdet där busstorget är idag. Foto: Hans Nilsson