Klik venligst
NYHETER 2020-2-29 KL. 16:27

Joel Alme på Växjö teater

Av Hans Nilsson

Joel Alme på Växjö teater
Joel Alme från Göteborg, som fick sitt stora genombrott 2015 med ”Flyktligan", har ett nytt album ute och den 29 februari spelar han på Växjö teater. Foto: Pressbild

VÄXJÖ. Den snart 40-årige göteborgaren Joel Alme var en lovande hockeymålvakt i Frölunda i tonåren - men i 20 år har musiken varit hans stora grej. Den 29 februari står han på Växjö teaters scen.
Joel Alme växte upp på Majorna i Göteborg och spelade hockey för Frölunda som målvakt.
När han slutade med hockeyn skänkte han sina benskydd till lagkamraten och Henrik Lundqvist, som sedan blev Sveriges bäste målvakt.
Joel Alme satsade på musiken istället. Efter att ha spelat bas i Hästpojken debuterade han som soloartist med albumet ”Master of Cermonies” 2008 - och 2009 skrev han IFK Göteborgs nya inmarschsång, ”Snart skiner Poseidon”, som ersatt den tidigare ”Heja Blåvitt”.

Hans stora genombrott kom 2015 med ”Flyktligan”, som var en släktkrönika om missbruk, uppväxt och klass. Albumet fick ett fint mottagande med hyllningar från kritikerkåren, utsålda spelningar och Grammisnomineringar.
Efter framgångarna slutade han att göra musik. Det tog två år för honom att hitta glädjen igen. Under tiden har han besökt fängelser och spelat med interner och funderat kring vad det destruktiva gör med en och vad det innebär att vara en av överlevarna och inte den som gick under. Joel Almes nya album ”Bort bort bort” är en fortsättning på ”Flyktligan”.
Konserten på Växjö teater lördagen den 29 februari börjar klockan 19.30 och håller på till 21.00.
hans nilsson


PÅ STARTSIDAN JUST NU

Fler nyheter

SENASTE NYTT

Fler nyheter

MEST LÄSTA NYHETER