NYHETER 2022-1-17 KL. 23:11

”Jag hade velat men hinner inte - hade velat men prioriterar inte”

Av Josefin Petersson

”Jag hade velat men hinner inte - hade velat men prioriterar inte”
Foto: Josefin Petersson

VÄXJÖ. 2017 startade Tina Thomasine Börjesson företaget Shine By Thomasine, där arbetar hon som professionell coach inom personlig utveckling och som samtalsterapeut, hon vänder sig både till företag och privatpersoner. Hon för inga journaler och har även tystnadsplikt, förra helgen hade hon en boost föreläsning på PM & Tak i Växjö och den 12 februari ska hon hålla i en dag på Asa Herrgård.
Tina Thomasine Börjesson är i grunden en specialistsjuksköterska som har jobbat inom sjukvården i över 25 år. Där jobbade hon med akutsjukvård, på Neontalavdelning, BB och kvinnors hälsa på gynmottagning. Hon har även jobbat mycket med ofrivillig barnlöshet, både på mottagning och med samtal. Efter några år som utbildningsledare kände hon någonstans att hon måste göra något annat, hon pausade i några månader och lyssnade på vad hennes kropp och själ behövde och tänkte att gjorde hon inte någonting nu så kanske hon blev sjuk. Det ville hon inte eftersom hon ville fortsätta ge till människor. Hon jobbar numera mycket med privatpersoner som är mitt i livet och det behöver inte nödvändigtvis vara att man är sjuk och behöver medicin eller psykologhjälp utan kanske behöver samtalsterapi eller coachning. Hon anordnar även medarbetardagar och kickoffer för företag, hon kan också stötta när en medarbetare ska komma tillbaka från sin sjukskrivning. Framöver kommer hon även att arbeta ännu mer med frågan om ofrivillig barnlöshet, då det verkligen är något hon brinner för.

Föreläsningen förra helgen handlade inte bara om nu är det nytt år och jag ska sätta en massa mål, utan tanken var att man skulle tänka igenom vad man ville ha med sig från 2021. De gjorde olika övningar men Tina Thomasine Börjesson önskade att de skulle få bli boostade och göra en lista på det de ville ha med sig in i 2022 och få plats med det man innerst inne ville göra. Nästa event hon ska hålla i är den 12 februari, något som hon valt att kalla för Ro i själen, det eventet kommer vara på Asa Herrgård. Det är för de som vill ”rymma från disken” och alla måsten, det kommer bli tid för avslappning men också reflektion och man kommer få med sig verktyg. Man ska inte känna att nu borde jag, nu måste jag, utan ett andrum som ändå ger en skjuts framåt. Det handlar om att du ska byta ut när du säger jag hade velat men jag hinner inte, i stället ska du tänka jag hade velat men jag prioriterar inte, detta får oss att vakna till och inse vad som är viktigt på riktigt menar Tina Thomasine Börjesson.
– Jag älskar verkligen mitt jobb, jag tycker det är fantastiskt att få se människor växa och hitta sina vingar, det gick för mig så det går för dig också. Det är svårt, vi kan vara rätt så hårda och tuffa och kämpa på in i det sista. Men det är svårt när det gäller vår mentala hälsa, gäller det tandvärk eller problem med bilen så tar vi hjälp av andra, men när det gäller den mentala hälsan känner vi oss svaga om vi ber om hjälp, det är ingen svaghet, det krävs både mod och styrka för att göra en sådan sak, säger Tina Thomasine Börjesson.




Josefin Petersson


Föreläsningen förra helgen handlade inte bara om nu är det nytt år och jag ska sätta en massa mål, utan tanken var att man skulle tänka igenom vad man ville ha med sig från 2021. Foto: Nina Möller