NYHETER 2020-10-24 KL. 00:11

Irene lever sitt drömliv - nu ställer hon ut ihop med Anna på IOGT

Av Hans Nilsson

Irene lever sitt drömliv - nu ställer hon ut ihop med Anna på IOGT
Irene Geijersson, till höger i bild, ställer ut på IOGT-NTO vid Vattentorget ihop med väninnan Anna Lexesjö från Dångebro utanför Tingsryd. Foto: Hans Nilsson

VÄXJÖ. För åtta år sedan sålde Irene Geijersson sin skönhetssalong Beauty House i Växjö. Sedan dess njuter hon av livet och målar om dagarna. Nu ställer hon för första gången ut sin konst och det sker på IOGT-NTO i Växjö ihop med Anna Lexesjö.
För 43 år sedan startade Irene Geijersson skönhetssalongen Beauty House i Växjö. Hon drev den sedan i 35 år. Men 2012 kände hon att det var dags att göra något annat i livet.
- Jag ville ha ett friare liv och styra min dag själv, så jag sålde min salong och började måla istället. Nu lever jag mitt drömliv fullt ut, förklarar Irene Geijersson och fortsätter:
- Att måla är lite likt det jag gjorde i skönhetssalongen med färg- och stilanalyser och hudvård och att lägga en make up. Jag har jobbat mycket med färganalyser och jag har ett stort intresse för olika färgkompositioner, så jag har skapat ett intresse för färgkombinationer som jag alskar att uttrycka i min konst.

De senaste åtta åren har Irene Geijersson tagit det lugnt. Tidigare bodde hon i Thailand under några månader varje år.
Hon ser till att ta hand om sig själv på bästa sätt genom att öva yoga och meditera, ta långa promenader och att äta bra mat.
Och så målar hon abstrakt konst, mest i akryl, och i mjuka färger och former.
- Jag målar kanske inte varje dag, men det blir ofta. Jag har sålt en del tavlor, både i Thailand och i Sverige. Men det här blir min första utställning. Det är en utmaning, det känns spännande, säger Irene Geijersson.

Hon ställer ut på IOGT-NTO vid Vattentorget ihop med väninnan Anna Lexesjö från Dångebro utanför Tingsryd. Anna Lexesjö har målat i flera år och hon jobbar även med ull och keramik och har designat glas.
De har båda tio tavlor med på utställningen i caféet på IOGT-NTO. Utställningen börjar lördagen den 24 oktober och varar i en månad.

Hans nilsson


Irene Geijersson, till höger i bild, ställer ut på IOGT-NTO vid Vattentorget ihop med väninnan Anna Lexesjö från Dångebro utanför Tingsryd. Foto: Hans Nilsson