NYHETER 2020-6-15 KL. 14:13

Ingemar i Uråsa har loppis hela sommaren - nu ska ladan tömmas

Av Hans Nilsson

Ingemar i Uråsa har loppis hela sommaren - nu ska ladan tömmas
Ingemar Karlsson har samlat på sig tusentals saker i ladan på Trottagården i Uråsa. Nu vill han sälja så mycket som möjligt på loppisarna i sommar som hålls varannan söndag ända till september. Foto: Privat

URÅSA. Ingemar Karlsson kommer att ha loppis på Trottagården i Uråsa varannan söndag hela sommaren. Starten förra söndagen gick bra. - Min förhoppning är att tömma hela ladan så att vi kan ha ett café här redan i sommar, säger Ingemar Karlsson.
Under flera år ordnade Ingemar Karlsson en populär loppis hemma på Trottagården i Uråsa i östra delen av Växjö kommun precis på gränsen till Tingsryds kommun.
De senaste åren har loppisen varit vilande eftersom Ingemar Karlsson har varit upptagen med andra sysslor och projekt.
Men nu känner han att han har tid över igen. Varannan söndag klockan 12-17 är tanken att det ska bli loppis på Trottagården. Den 7 juni var det dags igen och nästa loppis blir den 21 juni.
- Vi gör som Kvarnamåla loppis som ligger mellan Väckelsång och Tingsryd, vi håller öppet varannan söndag i sommar om inget annat anges. Vi kompletterar deras loppis, säger Ingemar Karlsson.

Starten den 7 juni gick mycket bra, tycker Ingemar Karlsson.
- Det kom ett 40-tal personer sammanlagt under hela dagen och vi sålde bra. Jag sålde mycket gamla vinylskivor för tio kronor styck i tivolivagnen. Det var jätteroligt, det kom så många trevliga människor och jag bjöd på kaffe och te.
Ingemar Karlsson påpekar att han följer Folkhälsomyndighetens råd och riktlinjer angående coronaviruset. Han har handsprit och handskar på plats och han ser till att det inte blir för många i ladan samtidigt.

Ingemar Karlsson har samlat på sig tusentals saker i ladan genom åren. Nu vill han sälja så mycket som det är möjligt på loppisarna i sommar som hålls varannan söndag ända till september.
- Jag är en återbrukare, jag samlar på mig saker och nu måste jag helt enkelt göra mig av med lite grejer. Familjen vill ha ett café i ladan med livemusik och kanske med dansuppvisning. Därför ska vi försöka tömma ladan genom att ha loppis, förklarar Ingemar Karlsson.




hans nilsson



- Jag är en återbrukare, jag samlar på mig saker och nu måste jag helt enkelt göra mig av med lite grejer, förklarar Ingemar Karlsson. Foto: Privat



Varannan söndag klockan 12-17 är tanken att det ska bli loppis på Trottagården. Nästa loppis blir den 21 juni. Foto: Privat