NYHETER 2020-9-25 KL. 17:57

Hård helg för Ingemar i Uråsa

Av Hans Nilsson

Hård helg för Ingemar i Uråsa
Ingemar Karlsson har haft loppis varannan söndag i sommar på Trottagården för att tömma sin lada. Det har gått jättebra, säger han. Här är han och hans kompis Danny Rutter. Foto:Privat

VÄXJÖ. Nu har Trottagårdens diverse på Storängsgatan 8 i Växjö dragit igång igen efter att ha haft sommarstängt. - Det här är en liten oas och en samlingsplats för kultur, hållbarhet och mångfald, säger Ingemar Karlsson i Uråsa som står bakom stället.
På lördagen från klockan 14 är det höstpremiär för Trottagårdens diverse och på söndagen har Ingemar Karlsson sin loppis på Trottagården i Uråsa.

Men det är flera saker som sker på söndagen i Uråsa.
- Det är en hård helg i Uråsa, jag har även skördefest och skördemarknad på Trottagården på söndagen. Samtidigt är det bakluckeloppis vid Fryshuset från 11 till 15 och loppis med barnkläder i huset. Dessutom har Kuriosa i Ponderosa och Lotta Löthgrens butik Elk market yarn öppet, berättar Ingemar Karlsson.

Han har haft loppis varannan söndag på Trottagården i sommar för att tömma sin lada. Det har gått jättebra, säger Ingemar Karlsson. Nästa år hoppas han att han har tömt ladan så att han kan ha ett litet café där med levande musik.
Ingemar Karlsson är glad för att komma igång med Trottagårdens diverse i Växjö igen efter sommaren. Där har han öppet den sista lördagen varje månad och han funderar nu på att även ha öppet på måndagar.

I en källare med fem rum säljer han böcker, vinylskivor, prylar och kuriosa. Det är som en filial till Trottagården i Uråsa. Här finns även makrobiotiska produkter, ekologiska basvaror och ekologiska grönsaker att köpa.
- Det är en liten lokal så vi kommer inte ta in mer än högst 20 personer samtidigt med tanke på corona. Vi har en öppen scen där man får spela och sjunga eller läsa upp eller berätta något och folk brukar ta med sig kaffe och kakor och bjuda på, säger Ingemar Karlsson.
Dessutom visar Galleri Exil konst.
hans nilsson


Ingemar Karlsson har kommit igång med Trottagårdens diverse i Växjö igen efter sommaren. Här har en öppen scen där man får spela och sjunga, som Danny Rutter här. Foto: PrivatTrottagårdens diverse på Storängsgatan 8 i Växjö är som en filial till Trottagården i Uråsa. Där säljs böcker, vinylskivor, prylar och kuriosa, makrobiotiska produkter, ekologiska basvaror och ekologiska grönsaker. Foto: Privat