NYHETER 2020-4-3 KL. 19:49

Håkan Waxegård tvingas ställa in ”The 60`s Concert”

Av Hans Nilsson

Håkan Waxegård tvingas ställa in ”The 60`s Concert”
The Mad Men Band som är husband i "The 60`s Concert", en tre timmar lång show med kända 60-talspoplåtar. Den 25 april skulle showen ha kommit till Växjö Teater. På bilden syns även Jenny Silver och Anne-Lie Ryde. Foto: Jan Pilefelt

VÄXJÖ. Den 25 april skulle ”The 60`s Concert” med bland andra Anne-Lie Rydé ha kommit till Växjö Teater. Men coronaviruset sätter stopp för det.- Showen skjuts fram till september eller oktober, men det här kommer bli av, säger arrangören Håkan Waxegård, grundare av Hultsfredsfestivalen.
Fyra shower var inplanerade med ”The 60`s Concert”. Den 17 april i Malmö, den 18 april i Halmstad, den 24 april i Oskarshamn och den 25 april i Växjö.
Alla är inställda på grund av corona. Håkan Waxegård, som står bakom showen, är besviken. Men han tror stenhårt på konceptet med 60-talspop.
- Vi hann sälja 200 biljetter till showen i Växjö och 500 biljetter var sålda i Malmö, sedan tog det stopp för en månad sedan. Men annars hade det nog blivit fullt på Växjö Teater, säger Håkan Waxegård.

Håkan Waxegård är en legendar i konsert-och festivalbranschen, känd som grundaren till stora succéer som Hultsfredsfestivalen och Lollipopfestivalen.
I tretimmarsshowen ”The 60`s Concert” skulle 60-talbandet Crossfires från Växjö ha gästspelat på Växjö Teater den 25 april.
På scenen skulle Joyvoice med 100 sångare och Anne-Lie Ryde, Jenny Silver och Olle Nilsson från bandet Liverpool ha uppträtt med The Mad Men Band som husband. Sveriges bästa 60-talsband, enligt Håkan Waxegård. Indy Neidell (USA) och Jonas Thorell (Kungsör) skulle vara konferencierer.
- Vi gjorde en pilotshow i höstas i Nässjö som gick jättebra. Det finns så enormt mycket poplåtar från 60-talet. The 60´s concert kommer att gå att göra flera gånger i säkert tio år framöver med nya låtar från 60-talet. Jag ser väldigt mycket framåt nu, säger Håkan Waxegård.

Coronakrisen slår stenhårt mot konsertbranschen. Håkan Waxegård vill inte måla fan på väggen, men han tror att det blir stora förändringar när vi väl har kommit ut ur den här krisen.
- Konsertbranschen har gått som tåget de senaste åren. Stora artister har kunnat komma till städer som Växjö ett par gånger om året och locka en publik på flera hundra personer trots dyra biljetter. Det har varit som en masskonsumtion av konserter, ofta med mainstreamartister.
- Det där kommer att förändras, folk kommer inte ha råd att spendera lika mycket pengar på konserter längre. Jag tror att det kommer att bli mer gratiskonserter och ett uppsving för pubspelningar med coverband blandat med nya akter, säger Håkan Waxegård.

hans nilsson



The Mad Men Band som är husband i "The 60`s Concert", en tre timmar lång show med kända 60-talspoplåtar. Den 25 april skulle showen ha kommit till Växjö Teater. På bilden syns även Jenny Silver och Anne-Lie Ryde. Foto: Jan Pilefelt



The Mad Men Band som är husband i "The 60`s Concert", en tre timmar lång show med kända 60-talspoplåtar. Den 25 april skulle "The 60`s Concert" ha kommit till Växjö Teater. Men coronaviruset sätter stopp för det. Foto: Jan Pilefelt