NYHETER 2020-9-14 KL. 00:15

Före detta Estell öppnar butik på Smedjegatan

Av Hans Nilsson

Före detta Estell öppnar butik på Smedjegatan
- Fokus i butiken är på städ- och vårdföretag och andra företag som använder rengöringsmedel, men allmänheten är välkommen att handla här också, säger Ellinor Hansen, vd, här tillsammans med Daniel Corell, butiksanställd. Foto: Hans Nilsson

VÄXJÖ. Estell AB som bland annat säljer handsprit har flyttat från Räppe till Postens gamla lokaler på Smedjegatan i Växjö och bytt namn till STL Förbrukningsvaror AB. I början av oktober öppnar man en butik på samma adress. - Vi välkomnar alla, men fokus är på företag, säger Ellinor Hansen, vd på STL.
Bröderna Karl-Johan och Peter Klang startade Estell AB vid Gamla Holmgrens Bil på Solängsvägen i Räppe i april 2015.
De har mer än 30 års erfarenhet av kemtekniska produkter. I sortimentet på företaget finns förbrukningsvaror som handsprit, tvätt- och rengöringsmedel, avfettningsmedel och hygienpapper.
Estell etablerade sig snabbt på marknaden. Omsättningen har ökat för varje år och fördubblades 2019 till drygt 6 miljoner kronor. Företaget har idag runt 25 000 artiklar till försäljning.

I maj flyttades hela verksamheten från Solängsvägen till Postens gamla lokaler på Smedjegatan 16, mitt emot Smedjans Kiosk.
Där öppnar man en butik med en yta på 160 kvadratmeter i oktober och delar ett lager på 1 600 kvadratmeter med företaget Tensia.
- Vi har velat göra en lokal satsning med en butik som säljer förbrukningsvaror till företag ganska länge, så det här känns spännande. Det blir en direktkontakt med kunderna i Växjö, och vi har precis anställt en kille som ska jobba i butiken, säger Ellinor Hansen, som är vd för STL Förbrukningsvaror som företaget numera heter.
- Det blir en butik med kontorsmaterial, rengöringsmedel, handsprit och tvättmedel. Fokus är på städ- och vårdföretag och andra företag som använder rengöringsmedel i verksamheten, men allmänheten är välkommen att handla här också.
Hon är vd för STL sedan årsskiftet 2018-2019, men bröderna Klang äger fortfarande företaget. Det är hon, en säljare och den nye anställde i butiken, Daniel Corell, som jobbar på STL i Växjö.

Eftersom STL säljer handsprit har försäljningen i dessa coronatider skjutit i höjden.
- Vi sålde mycket handsprit även innan corona, men det senaste halvåret har vi sålt mer än någonsin. Med den här försäljningen blir det ett toppår. Det är till stor del privata vårdföretag som köper handsprit av oss, berättar Ellinor Hansen.hans nilsson


Estell AB har flyttat till Smedjegatan och bytt namn till STL och öppnar en butik som bland annat ska sälja rengöringsmedel, handsprit och tvättmedel. Vd:n Ellinor Hansen, och butiksanställde Daniel Corell ser fram emot det. Foto: Hans Nilsson- Fokus är på städ- och vårdföretag och andra företag som använder rengöringsmedel, men allmänheten är välkommen att handla också, säger Ellinor Hansen, vd, här tillsammans med Daniel Corell, butiksanställd. Foto: Hans Nilsson


PÅ STARTSIDAN JUST NU