NYHETER 2021-9-30 KL. 15:00

Folkets Hus ser positivt på framtiden

Av Josefin Petersson

Folkets Hus ser positivt på framtiden
Caféet som också är foajé till biografen har fått ett ordentligt lyft och blivit väldigt mycket mysigare, de har även gjort en liten scen som ska passa bra till mindre musikakter, föreläsningar med mera. Foto: Alvesta Folkets Hus

ALVESTA. Tidigare i år skrev vi om att Folkets Hus i Alvesta stod inför konkursens brant, Jacob Hector som är vice ordförande vill ge en annan bild och berättar att det går bättre än vad det gjort på länge för Folkets Hus i Alvesta, förra året gick plus minus noll och de har även en massa positiva saker på gång som väcker framtidstro.
Tidigare i veckan öppnade de även upp bion igen efter ett långt uppehåll, då hade de något som kallas för cafébio, den är riktad mot seniorer och man fikar tillsammans. Då visades filmen The Father. Nu i helgen visar de Paw Patrol, då ska de prova ett nytt koncept som de kallar för pannkaksbio, vilket innebär att barnen får äta pannkakor innan filmen. De har dessutom flera kvällar inbokade med välkända komiker och konsertkvällar.

Jacob Hector berättar att de fick gå i viloläge när pandemin började, under tiden har de passat på att renovera lokalerna, så de ska vara fina när de får öppna igen. De har renoverat cafélokalen och festsalen. De har försökt hitta själen i huset och återskapa stämningen som var på 50-talet när huset byggdes. Deras förhoppning är att det ska bli Smålands nya rockklubb. De får ta in 400 stående personer och det är en typ av lokal som saknas i trakten, berättar Jacob Hector. Han berättar vidare att caféet som också är foajé till biografen har fått ett ordentligt lyft och blivit väldigt mycket mysigare. De har även gjort en liten scen som ska passa bra till mindre musikakter, föreläsningar med mera. Inom kort kommer de även börja med seniorcafé, musikcafé, stick och spelcafé och föreläsningskvällar.
– Det känns jätteskönt att vi nu när restriktionerna släpper kan bjuda in folk till huset igen. Vi har inte kunnat testa våra nya koncept ännu och det känns väldigt spännande. Den 22 oktober har vi en nästan slutsåld föreställning med Måns Möller, det ska bli häftigt att fylla lokalerna med publik igen. Vi ska ha konsert med John Holm, en ölprovning med lokala bryggerier. Men vi har även bland annat tre kvällar med standup, Karl Stanley, Marcus Berggren och Simon Gärdenfors, säger Jacob Hector, vice ordförande för Alvesta Folkets Hus.

Josefin Petersson


Foto: Alvesta Folkets Hus