NYHETER 2021-9-29 KL. 12:30

Florence Eddyson blir ny sjukhuschef

Av Anders Jönsson

Florence Eddyson blir ny sjukhuschef
Florence Eddyson tar över som högsta ansvarig för sjukhusen i Region Kronoberg. Foto: Region Kalmar

VÄXJÖ. Det är nu klart vem som blir högsta chef för sjukhusen i Region Kronoberg. Florence Eddyson lämnar uppdraget som psykiatridirektör i Region Kalmar och tar över ansvaret för sjukhusen i Kronoberg.
Florence Eddyson började sin karriär som narkossjuksköterska i Lund innan hon flyttade till Oskarshamn där hon så småningom blev sjukhuschef. De senaste tolv åren har nu varit högsta ansvarig för psykiatrin i Kalmar.
– Jag sökte den här tjänsten för att komma tillbaka till det område jag från början utbildade mig inom och cirkeln sluts på ett sätt nu. Det ska bli spännande att lära känna Region Kronoberg och mitt nya verksamhetsområde. Jag är redo för nya utmaningar, säger Florence Eddyson.
Chefsrollen är något hon är bekant med och ser åren som chef i Kalmar som en fördel inför uppdraget i Kronoberg.
– Det har gett mig en bredare bild av helheten och en tydligare insikt om hur mycket hänger ihop. Det hoppas jag ha nytta av i mitt uppdrag som sjukhuschef och ledare för helheten.
– Jag är inte rädd att ta ansvar, ställa krav på mig själv och min omgivning. Samtidigt anser jag att ledarskap är något vi utövar tillsammans. Jag tror på frihet under ansvar och stimuleras av att se duktiga medarbetare växa. Det ger oss förutsättningar att ta stora kliv framåt tillsammans.
Hon tillträder sin nya tjänst i Kronoberg i december.