NYHETER 2021-10-1 KL. 14:00

Coronafallen minskar i Alvesta kommun

Av Josefin Petersson

Coronafallen minskar i Alvesta kommun
Bekräftade Covid-19 fall per vecka, källa Folkhälsomyndigheten. Foto: Grafik sammanställd av Newsworthy

ALVESTA KOMMUN. Smittspridningen ökar betydligt i Sverige. Men i Alvesta kommun har antalet som smittats av corona minskat. Det visar nya siffror från Folkhälsomyndigheten.
Under vecka 36 rapporterades 17 nya bekräftade fall av covid-19 i Alvesta kommun. Det är en klar nedgång jämfört med den föregående veckan, med totalt åtta fall. Det kan jämföras med kommunens peak i smittspridning, som inträffade i maj 2021, när det rapporterades 139 nya fall.
Sett till befolkningen hade Alvesta åtta nya fall per 10 000 invånare, under den senaste veckan. Jämfört med resten av landet är det här en förhållandevis hög nivå.
Under vecka 36 rapporterades ett dödsfall och en nyinläggning på IVA i Kronobergs län. Sedan pandemins start har 318 personer avlidit i länet. Dessa siffror finns inte på kommunnivå. Men sedan juni har bara fyra nya dödsfall registrerats. Tidigare under pandemin gick antalet bekräftade fall hand i hand med sjukhusinläggningar och dödsfall. I och med att de flesta vuxna nu är vaccinerade, inte minst i äldre åldersgrupper, är det allt lägre andel av de som smittas som avlider.

Josefin Petersson