NYHETER 2020-10-18 KL. 18:31

Club Lions ordnar charitygala med Jonas Björkman

Av Hans Nilsson

Club Lions ordnar charitygala med Jonas Björkman
Christian Karlsson och Ronny Hansson i ASK Club Lions är med och ordnar välgörenhetsgalan Charity den 7 november i Folkets hus med Jonas Björkman och insamlingsstiftelsen Zelmerlöw & Björkman Foundation. Foto: Hans Nilsson

ALVESTA. Den största satsningen på Alvesta SK någonsin har startat med medlemsklubben Club Lions som drivande kraft. Det första stora steget är välgörenhetsgalan ASK Club Lions Charity den 7 november i Folkets hus med Jonas Björkman och insamlingsstiftelsen Zelmerlöw & Björkman Foundation.- Vi vill skicka ut en signal om att vi vill bidra till bygden, ungdomarna och Alvesta SK, säger Christian Karlsson och Ronny Hansson i Club Lions.
I juni skrev Lokaltidningen om att Alvesta SK som ett svar på coronakrisen gör en storsatsning inför säsongen 2020/2021.
Den ideellt arbetande marknadsansvarige Ronny Hansson berättade att han och den nybildade marknadsgruppen i klubben vill få med hela bygden, privatpersoner och företag och skapa ett mervärde kring ishockeyn.

Marknadsgruppen som driver på för att lyfta ASK består av Ronny Hansson, Christian Karlsson, Kristian Fältström, Henrik Johansson, Robert Loeffel, Martin Osbeck, Daniel Fredh och Peter Andersson.
De har startat en medlemsklubb som heter ASK Club Lions och som ska bli den enskilt största sponsorn till Alvesta SK. Nu har man drygt 60 medlemmar och nästan tio företag som partners.
ASK Club Lions har flera stora planer. Den första av dessa planer kommer att sjösättas lördagen den 7 november i Alvesta.
Då arrangerar ASK Club Lions en välgörenhetsgala i Stenlyckesalen i Folkets Hus i Alvesta: ASK Club Lions Charity.
Galan är till förmån för Alvesta SK och Zelmerlöw & Björkman Foundation som är inbjuden som förmånstagare. Det är en insamlingsstiftelse som vill hjälpa utsatta ungdomar i delar av Afrika från utanförskap och fattigdom till arbete. Stiftelsen startades av Alvestasonen och före detta tennisstjärnan Jonas Björkman och artisten Måns Zelmerlöv.
- Vi delar 50-50 på nettovinsten med dem från galan. Hälften går till Alvesta SK och hälften till Zelmerlöw & Björkman Foundation, och målet är att få ihop 40 000-70 000 kronor till ASK, förklarar Christian Karlsson.

Jonas Björkman kommer till Alvesta den 7 november för att vara med på ASK Club Lions Charity under hela dagen. Han deltar både i padeltävlingen som startar klockan 9 på Padel Society i Alvesta, och som håller på till 15-tiden, och på banketten i Stenlyckesalen som drar igång vid 18.30.
- Jonas Björkman är en av Club Lions ambassadörer. Han är ju från Alvesta och han spelade hockey i ASK när han var ung. På banketten i Stenlyckesalen ska han vara med och dela ut priser, berättar Christian Karlsson.
Musikern Tim Lööv från Hjortsberga kommer att spela och maten serveras av Lokstallet Catering. Bland priserna finns en soffa och en säng från Scapa i Alvesta.
Man kan även vinna en färd med en GBJ-luftballong och en middag på Sky i Icon-huset i Växjö.
- Vi kommer ta in 120 personer på banketten, det kommer att bli ett coronasäkert arrangemang och vi följer rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten, säger Christian Karlsson.
- Tanken är att vi ska arrangera ASK Club Lions Charity varje år. Vi märker att intresset är stort, redan för ett par veckor sedan hade 40 procent av deltagarna anmält att de ska spela i padeltävlingen och vara med på banketten.

ASK Club Lions har inte bara lyckats få Jonas Björkman som ambassadör utan också Niklas Jihde, Robert Rosén, Johan Lindblom och Wilma Nilsson, samtliga före detta ASK-spelare, och Joe Labero och Växjö Lakers fystränare Robert Lygdbäck som är från Alvesta.
Det verkar finnas ett stort engagemang för Alvesta SK, en klubb med 700 medlemmar och den fjärde största ungdomssektionen i Småland bland hockeyföreningar med drygt 200 ungdomar i åldern 4 till 16 år.
Att Ronny Hansson och Christian Karlsson brinner för ASK råder det inga tvivel om. De vill skapa en framtid för ungdomarna och för A-laget, men även ge domare och ledare en plattform för att fortsätta inom ishockeyn.
- Jag har varit en ASK-supporter sedan jag var liten. Nu vill jag hjälpa till med att skapa en bra grund för ASK att bygga vidare på med Club Lions som ju är en del av ASK, förklarar Christian Karlsson och fortsätter:
- Jag älskar hockey och jag vill att det ska snackas om Alvesta SK och att folk och näringslivet ska samlas kring klubben. Nu är frågan hur vi kan stärka varumärket ASK.

Ronny Hansson är skolad i Växjö HC och Växjö Lakers. Men han spelade från 2011 som forward för Alvesta SK till han lade skridskorna och klubban på hyllan 2018.
- Jag har stor passion för ASK, jag gillar den här föreningen med alla fantastiska ideella krafter. Vi är den lilla föreningen som jobbar tillsammans. Nu måste vi locka fler företag i Alvesta att bli partners och få fler medlemmar i ASK Club Lions, säger han.



hans nilsson


Christian Karlsson och Ronny Hansson i ASK Club Lions är med och ordnar välgörenhetsgalan Charity den 7 november i Folkets hus med Jonas Björkman och insamlingsstiftelsen Zelmerlöw & Björkman Foundation. Foto: Hans Nilsson