NYHETER 2020-5-19 KL. 14:36

Allbohus erbjuder alla hyresgäster gratis internet

Av Hans Nilsson

Allbohus erbjuder alla hyresgäster gratis internet
Allbohus erbjuder nu alla hyresgäster i Alvesta kommun gratis internet till den 30 juni. Det kommunala bostadsbolaget riktar sig framförallt till äldre som valt att inte köpa någon tjänst. Foto.Ptressbild

ALVESTA. Det kommunala bostadsbolaget Allbohus riktar sig framförallt till äldre som valt att inte köpa någon tjänst. Men erbjudandet gäller alla som är anslutna och som inte köper någon tjänst i dagsläget.
Allbohus erbjuder gratis internet i alla lägenheter med hastigheten 100 Mbit/s i samarbete med kommunikationsoperatören ViaEuropa.
- Vi har en fantastisk infrastruktur inbyggd i våra fastigheter och det är bara att koppla in dator i nätuttaget så får man gratis internet i lägenheten. Vi vet att det är lätt att bli oerhört isolerad och ensam i karantän, säger Caroline Fagerström, marknadschef på Allbohus i Alvesta.
- Med detta hoppas vi framförallt på att kunna göra det lättare för de äldre som är isolerade på grund av coronaviruset. En internetuppkoppling kan vara till extra hjälp för att hålla kontakten med släktingar och vänner, shoppa online, beställa hem mat, komma i kontakt med samhällsnyttiga funktioner eller ta del av digitala streamingtjänster och lyssna på ljudböcker.
Allbohus påpekar att Folkhälsomyndigheten rekommenderar de som är 70 år och äldre att begränsa sina nära kontakter och stanna hemma så mycket som möjligt en tid framöver. De uppmuntras att hålla kontakt med nära och kära via telefon, dator och sociala medier istället och därför passar Allbohus erbjudande extra bra, menar man.
Från den 1 maj till den 30 juni fungerar internettjänsten automatiskt, även för den inte har aktiverat något konto. Registrering och aktiveringskoder är bortplockade och det är bara att koppla in sin dator till fiberuttaget i lägenheten och börja surfa direkt.

hans nilsson