NYHETER 2020-5-27 KL. 16:27

”Årets Vardagshjälte” delas ut till två personer nästa år

Av Hans Nilsson

”Årets Vardagshjälte” delas ut till två personer nästa år
I över tio år har Företagarna Alvesta delat ut priset "Årets Vardagshjälte". Den här utmärkelsen kom till efter ett förslag av Ronny Runesson, på bilden, när han var ordförande i Företagarna Alvesta. Foto: Privat

ALVESTA. Varje år delar Företagarna Alvesta ut utmärkelsen ”Årets Vardagshjälte” på nationaldagsfirandet i Hagaparken. Det blir inget firande den 6 juni i år och ingen utdelning av priset - men Företagarna vill ändå gärna ha förslag på lämpliga kandidater fram till och med den 1 juni. - Vi kommer istället ha två vinnare av ”Årets Vardagshjälte” 2021, säger Ronny Runesson i styrelsen för Företagarna Alvesta.
I över tio år har Företagarna Alvesta delat ut priset ”Årets Vardagshjälte”. För att vara aktuell för den här utmärkelsen måste man ha ett mångårigt ideellt arbete i föreningar och organisationer bakom sig, och kunna visa på ett bra kamratskap. Dessutom måste man vara bosatt i Alvesta kommun.
Den här utmärkelsen kom till efter ett förslag av Ronny Runesson när han var ordförande i Företagarna Alvesta.
- Vi vill hedra de som gjort ett stort ideellt arbete och ge dem uppmärksamhet.

Det är ju inte så många som vill göra ett ideellt arbete nuförtiden, men jag tycker det är viktigt att det finns människor som jobbar ideellt i föreningar och organisationer, förklarar Ronny Runesson, som numera är styrelseledamot och medlemsansvarig i Företagarna.
Vinnaren av utmärkelsen belönas med ett diplom, blommor och ett presentkort på en middag för två personer.
- Den som blir årets vardagshjälte blir alltid väldigt stolt, man blir hedrad med en god middag på restaurang med sin respektive. Det har varit på St Clair, Villa Gransholm och Vislanda Värdshus bland annat, berättar Ronny Runesson
På grund av coronasmittan blir det inget firande den 6 juni i Hagaparken i Alvesta i år och därmed inte heller någon utdelning av utmärkelsen ”Årets Vardagshjälte” i år.

Men Företagarna Alvesta ber ändå sina medlemmar om förslag på lämpliga kandidater till utmärkelsen i år.
2020 års vinnare av ”Årets Vardagshjälte” kommer att få sin utmärkelse den 6 juni 2021 istället. Man kommer hålla det hemligt i ett helt år vem som vann 2020 och dessutom utse en vinnare för 2021. Det blir med andra ord två personer som får utmärkelsen 2021.

Förslag på årets kandidat ska skickas senast den 1 juni till Ronny Runesson på hans mejl: ronny.runesson@telia.com.
hans nilsson