NYHETER 2020-3-10 KL. 12:39

”Ålder har ingen betydelse - handlar om näsa för affärer”

Av Hans Nilsson

”Ålder har ingen betydelse - handlar om näsa för affärer”
- Det kan vara lättare att starta företag när man är ung. Som ung vågar man försöka och prova mer. Man har inte har erfarenheten av att det kan gå dåligt, som en del äldre kanske har, säger Markus Yngvesson, rådgivare på Nyföretagarcentrum i Växjö.

VÄXJÖ. - Ålder har ingen betydelse om man ska driva företag, det handlar om att ha näsa för affärer. Det kan till och med vara en fördel att vara ung, säger Markus Yngvesson, rådgivare på Nyföretagarcentrum i Växjö.
Markus Yngvesson är inhyrd på Nyföretagarcentrum för att ge kostnadsfri rådgivning åt personer som vill starta företag.
Han har inte så många yngre klienter, de flesta är mellan 40 och 60 år. Och han tror att det är väldigt ovanligt att en så ung kille som Nopavin Nualkam driver restaurang. Nopavin Nualkam köpte Tam Nak Thai i Strykjärnet-huset i Växjö när han var 20 år och han är fortfarande inte ens 22 år fylda
- Men det kan vara lättare att starta företag när man är ung. Som ung vågar man försöka och prova mer. Det kan vara en fördel att man inte har erfarenheten av att det kan gå dåligt, som en del äldre kanske har, säger Markus Yngvesson.
- Med åldern kan man ju få en erfarenhetsbank av att det kan gå dåligt och då kanske man drar sig för att starta företag.
Markus Yngvesson vill tona ned beydelsen av ålder för företagande.
- Det handlar mer om personlighet mer än ålder, man kan ha sinne för affärer redan när man är väldigt ung. Det är inte alls åldersrelaterat, påpekar han.
Markus Yngvesson ser också ofta att det är unga människor som väljer att gå i sina släktingars fotspår och bli företagare.
- Man växer upp i den miljön och ser möjligheterna med att driva företag.

hans nilssonPÅ STARTSIDAN JUST NU