ALVESTA 2022-4-6 KL. 11:14

Tre UF-företag har chans att vinna pris

Av Josefin Petersson

Tre UF-företag har chans att vinna pris
Från vänster Malin Salomonsson (Ekonomiansvarig), Vera Åkesson (Säljare), Ida Hellsten (VD) och Thea Torstensson (Marknadsförare), alla fyra går på ProCivitas Privata Gymnasium i Växjö. Foto: WineDesign UF

ALVESTA. Den 8 april håller Företagarna Alvesta sin årliga galakväll, under kvällen ska det delas ut fem priser. Årets företagare, årets UF-företag, åreta nyföretagare, Smålandspostens pris och årets unga företagare. UF-företagen som hoppas på vinst är WineDesign UF, Wood UF och La Fragrance UF.
WineDesign UF affärsidé är att erbjuda miljövänliga och unika inredningsartiklar för den som vill inreda stilrent samt lägga en tanke på miljön. Deras produkter tillverkas av dem själva i företaget och framställs främst av gamla vinflaskor men även av ljusstumpar. De säljer bland annat vaser, doftljus och krukor där varje produkt packas i en tygpåse sydd av spilltyger.
– Det känns jätteroligt att vara nominerad och att ni uppmärksammar UF-företag. Vi lägger ner väldigt mycket jobb på vårt UF-företag och vi har arbetat hårt för att få fram våra produkter som vi idag är mycket stolta över, säger Ida Hellsten VD för WineDesign UF.

Wood UF affärsidé är att sälja träbrickor i olika storlekar och former, precis så som träden ser ut. De tar tillvara på flera delar av trädet för att minimera spill. Av trädets stam gör de brickor i olika storlekar och grenarna blir till glasunderlägg. Allt är handgjort med 100% kärlek. En mångfunktionell inredningsdetalj direkt från närodlad natur. Produkterna är stilrena och alla med ett unikt utseende och kan använd som bricka, uppläggningsfat, glasunderlägg, skärbräda eller värmeskydd.
– Det känns roligt och ärofyllt att vara nominerad till Året UF-företag. Vi jobbar mycket med våra produkter och vi är stolta över vad vi har åstadkommit. Vi har blivit nominerade och deltagit i flera tävlingar innan i UF-året och det tycker vi är jättekul och även en bra utmaning inför framtiden, säger Alice Thorvaldsson VD för Wood UF.

Det tredje och sista nominerade företaget är La Fragrance UF och deras affärsidé är att sälja en produkt som passar alla. Med denna idén kom de fram till att sälja miljövänliga och allergivänliga doftpinnar & doftljus. Doftljusen är gjorda på eterisk olja och sojavax, alla produkter tillverkas av medlemmarna i företaget.Josefin Petersson


Två av WineDesign UF:s produkter, ett av doftljusen och en av vaserna. foto: WineDesign UFWood UF affärsidé är att sälja träbrickor i olika storlekar och former, precis så som träden ser ut. Foto: Wood UF